ACE lampje bij koude motor, warme motor weer uit ?

Alle technische informatie, vragen en oplossingen
Bornfree
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 Aug 2019, 08:50
Locatie: Almere Buiten

ACE lampje bij koude motor, warme motor weer uit ?

Berichtdoor Bornfree » 16 Aug 2019, 12:25

Kan iemand mij op weg helpen, het ACE system lampje brand bij koude motor (Amber) geel, als de motor weer warm is en ik start opnieuw is en blijft het uit.
Vloeistof is op niveau en nergens lekkage te vinden. Verder geen storingen of fault codes als ik hem uitlees met Delhpi 150E. Ik ben nog erg groen op het landrover niveau dus misschien weten jullie waar ik kan starten.
Alvast bedankt
Eric van den Born
Land Rover Discovery 2 MY2003 (Facelift) 4.0 V8, met ACE en Luchtvering

Landmarcs
Berichten: 6553
Lid geworden op: 09 Okt 2007, 20:59
Locatie: Als het zo doorgaat, tzt aan zee

Re: ACE lampje bij koude motor, warme motor weer uit ?

Berichtdoor Landmarcs » 17 Aug 2019, 10:36

Dag Eric,

De ACE kun je testen zoals pas nog door Edward werd gemeld.

Edward schreef:De ACE kun je testen met een Nanocom, Lyncx, T4 testbook etc. Dan doorloopt ie een procedure om te checken of de pompdruk klopt en de reactietijd van de kleppen etc.

Een koud/warm probleem zou goed aan een reactie-tijd-probleem te wijten kunnen zijn, of dat dan de vloeistof is of het kleppenblok?
... ik weet niks van de ACE ... dit soort "nieuwlichterij" zit niet op een Defender.

Groeten MarcS

Gebruikersavatar
Edward
Berichten: 5854
Lid geworden op: 18 Jun 2007, 16:14

Re: ACE lampje bij koude motor, warme motor weer uit ?

Berichtdoor Edward » 17 Aug 2019, 14:06

Landmarcs schreef: ... ik weet niks van de ACE ... dit soort "nieuwlichterij" zit niet op een Defender.

Groeten MarcS


Van het ACE systeem weet ik eigenlijk ook niks. Ik rij er al 10 jaar mee rond maar nog nooit een probleem mee gehad.
Dat testen heeft Roger laatst gedaan omdat ik twijfelde of het systeem bij m'n laatste Disco wel goed werkt omdat hij wat "ruim" in het onderstel voelt.

Blijkt dat de bussen van de ACE bij deze wat ruim zijn en dat is dus voelbaar. Eerdaags twee nieuwe inpersen dus.
Edward van Vugt

http://www.EdwardvanVugt.nl
Land Rover Serie IIa 1968
Land Rover Discovery IIa 2004

Bornfree
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 Aug 2019, 08:50
Locatie: Almere Buiten

Re: ACE lampje bij koude motor, warme motor weer uit ?

Berichtdoor Bornfree » 17 Aug 2019, 16:17

Vorige week terugreis uit Zweden trad dit voor het eerst op, bij een "Engelse Car specialist" in Zweden laten uitlezen, daarna heeft hij het hele test /callibratie programma doorlopen en waren er geen foutmeldingen of wat dan ook. Lampje bleef weer dagen weg, alleen beide koude motor brand het. ZOdra de boel warm is en ik opnieuw start is het weg ??

Eric
Land Rover Discovery 2 MY2003 (Facelift) 4.0 V8, met ACE en Luchtvering

Landmarcs
Berichten: 6553
Lid geworden op: 09 Okt 2007, 20:59
Locatie: Als het zo doorgaat, tzt aan zee

Re: ACE lampje bij koude motor, warme motor weer uit ?

Berichtdoor Landmarcs » 18 Aug 2019, 09:35

Bornfree schreef:Vorige week terugreis uit Zweden trad dit voor het eerst op, bij een "Engelse Car specialist" in Zweden laten uitlezen, daarna heeft hij het hele test /callibratie programma doorlopen en waren er geen foutmeldingen of wat dan ook. Lampje bleef weer dagen weg, alleen beide koude motor brand het. ZOdra de boel warm is en ik opnieuw start is het weg ??


Misschien dan nog eens uitlezen en kijken wat er voor storingen gemeld worden, daarna testprogramma en kijken wat er dan voor meldingen zijn (waarschijnlijk geen) en dan na het eerste oplichten van het lampje weer uitlezen ?

Wellicht haal je dan ook boven water waardoor het mis gaat.

Groeten MarcS


Terug naar “Techniek”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 gasten