Cruise control defender 2.4 Td4

Verslagen van modificaties, restauraties interieurinrichting etc geen reparaties. Reageren alleen per PB
Gebruikersavatar
Andre Kuijt
Berichten: 91
Lid geworden op: 15 Jan 2007, 11:51
Contact:

Cruise control defender 2.4 Td4

Berichtdoor Andre Kuijt » 11 Mei 2014, 10:09

Recent heb ik een cruise control ingebouwd in mijn Defender 130 2.4 Td4. Het is een cruise control van El-PAS e-Cruise II. Ik heb hem besteld via http://www.tunemydefender.com. Er zit een goede inbouwbeschrijving bij wanneer je deze volgt is het plug en play.

Voor het makkelijke heb ik het stuurwiel eraf gehaald, kun je overal net wat beter bij. Daarna het gedeelte met de klokken gedemonteerd en de ombouw van de stuurkolom.
Aan de rechterkant van de stuurkolom heb je nog een loos gaatje deze heb ik gebruik om de bedieningshendel in te plaatsen. Volgens de beschrijving moet deze aan de linkerkant van de stuurkolom geplaatst worden.
Ik heb het kastje achterin het dashboard geplaatst hiervandaan kan je goed met alle draadjes naar de plek waar je wezen moet.
1 draad gaat naar de sensor op je koppeling in de engine bay, deze heb ik via een doorvoer achter het dashboard naar buiten gevoerd.
1 bundel met draadjes en 2 connectors erop gaat naar je gaspedaal. Deze moet je even demonteren om de stekker eraf te kunnen halen. Dan steek je de stekker van de nieuwe kabelboom op het gaspedaal en dan de stekker welke van het gaspedaal afkomt steek je in de andere stekker van de nieuwe kabelboom.
Nu gaan er ook nog 2 draadjes naar de sensors op het rempedaal. Deze zitten achter het plastic kapje boven je rempedaal.
Zoek nu op de stekker welke achter op de klokken zit de draad (zwart/rood) voor het pulssignaal van de snelheid, daar moet ook een draad mee verbonden worden.
Nog 1 draad over welke verbonden moet worden met de aarde.

Nu heb je nog een aantal loze draadjes over welke bij de Land Rover niet gebruikt worden. Deze even netjes isoleren opbinden met een tayrip en ook achter het dashboard wegwerken.

Dan kan alles weer teruggebouwd worden en ben je klaar om lekker relaxed lange stukken te cruisen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Discovery 2 TD5 2002
Defender 90 300tdi 1997
Defender 90 200tdi Offroad vehicle
http://www.andrekuijt.nl
Wilt u elektrisch varen? Neems eens een kijkje op:
http://www.akmaritimeservice.nl

Terug naar “projectverslagen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast