Nauwkeurige navigatie gezocht

Reizen, expedities, kamperen, navigatie / GPS
Gebruikersavatar
Guido
Berichten: 58
Lid geworden op: 12 Aug 2010, 15:27
Locatie: Millingen aan de Rijn

Re: Nauwkeurige navigatie gezocht

Berichtdoor Guido » 28 Mar 2017, 00:19

Afgelopen jaar naar/door West Afrika gereden met een Garmin Nuvi voorzien van open street maps.
De bestemmingen hebben we meestal als coördinaten ingevoerd. De Garmin bereken de route, ook over off-road paden en in de Sahara. Veel tracks/routes door de woestijn staan er gewoon in; ook supermarkten e.d. worden weer gegeven.
We hebben 's nachts ruim 100 km door de woestijn gereden en toen ervaren hoe nauwkeurig de Garmin de route aan gaf. Wanneer je een paar meter naast de track kwam, was dat goed te zien. De gereden weg wordt ingetekend, zodat je ook terug kunt rijden, indien nodig. Maps-me hebben we ook veel gebruikt. Hiermee is het gemakkelijker om bestemmingen op te zoeken. Maps-me geeft de positie van de bestemming aan. Deze kan dan in de Garmin ingevoerd worden.
Mijn advies: Neem meerdere navigatie (apps) mee. Soms werkt/herkent de een niet omgeving/wegen, de andere wel. Twee navigatie's naar één bestemming laten wijzen levert soms verassende nieuwe routes (wegen) op. Veel reisplezier!
Groeten, Guido

Defender 110 TD5 camper
Defender 110 200 TDI off-road speeltje
(D1, rijdt in Gambia als ambulance)

Gebruikersavatar
Han de Ridder
Berichten: 22
Lid geworden op: 04 Okt 2005, 17:33

Re: Nauwkeurige navigatie gezocht

Berichtdoor Han de Ridder » 01 Okt 2017, 18:52

Ik ben zeer tevreden over de nauwkeurigheid van Mapster, en ik praat dan over stafkaartniveau. Gratis download; ik heb heb het op de iPad, op andere systeempjes geen ervaring. Ik heb er een aparte GPS ontvanger (Bad Elf) bij die via bluetooth gekoppeld is. Voor ongelimiteerd downloaden van uiterst nauwkeurige detailkaarten kun je, naar keuze, een maand- of jaarabonnement nemen. Mijn laatste maandabonnement in juli kostte me € 2,29 voor 30 dagen.

Han de Ridder.
Waar een wil is, is een weg. En als die er ook niet is, heb je altijd nog je Land Rover.

Offroadfocus
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 Mar 2018, 08:30

Re: Nauwkeurige navigatie gezocht

Berichtdoor Offroadfocus » 16 Mar 2018, 10:28

Wij gebruiken TTQV en Mapout. TTQV draait op een laptop en Mapout op een Ipad mini cellular. Met deze twee systemen kunnen we offroad ALLES vinden. Mits je de goede kaarten hebt. Wij zijn vooral in Noord Afrika altijd op onderzoek naar nieuwe gebieden dus goede informatie is belangrijk. TTQV heet tegenwoordig QV en is wel een gecompliceerd programma. Als app voor op de Ipad ben ik er niet kapot van maar er zijn erg veel topografische kaarten voor beschikbaar met vooral veel ondergrond informatie. Mapout is wat mij betreft de beste navigatie app voor offroad. Het werkt met Open Street Map kaarten. Hier staan bijna alle geitenpaden wel op. De OSM kaarten zijn in Mapout gecombineerd met hoogte en reliëf informatie waardoor je en erg goed beeld krijgt van het landschap waar je doorheen wilt/moet. Het grootste voordeel is dat het systeem erg snel is. In combinatie met Galileo Pro is werkelijk alles vindbaar.


Terug naar “Reizen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten